Michael Saylor förklarar den ”vinnande investeringsstrategin” som Bitcoiners har gjort

En av de äldsta investeringsstrategierna i finansvärlden har varit uthållighet. Det är en av de äldsta handels- och investeringstaktikerna bland branschexperter och i världen av digitala valutor kallas det HODLing. Tweetare till nästan 200 000 anhängare säger grundaren, ordföranden och VD för Microstrategy att denna strategi förblir en av de mest användbara när det gäller investeringar och också en av de mest använda inom Bitcoin-gemenskapen.

Han kan citeras och säger:

„#Bitcoin-investerare förstår att det är en vinnande strategi att bevara energi i en värld där alla andra försvinner.“

Michael Saylor kastade sin fulla vikt bakom Bitcoin i år, när han och hans företags chefer gjorde en överraskande entré i kryptovalutaindustrin med förvärvet av tusentals Bitcoins. Michael Saylors inträde i branschen var särskilt förvånande eftersom VD var allmänt känd för att tala mot Bitcoin och digitala valutor i stort. 2013 vägde Michael Saylor Bitcoin mot spelande och på ett ganska säkert sätt förutspådde en dyster framtid för Bitcoin och föreslog att Bitcoin bara skulle vara närvarande under en begränsad tid.

“#Bitcoin dagar är räknade. Det verkar bara som en tidsfråga innan det lider av samma öde som onlinespel. ”

Sju år senare berättade Michael Saylor sin tweet med den framstående Bitcoin-maximalisten Anthony Pompliano på sin podcast, där han kan citeras och säger „Jag glömde bokstavligen att jag någonsin sa det.“ Detta dyker upp strax efter att underrättelseföretaget, nu värderat till 1,06 miljarder dollar, blev hausse på Bitcoin, med ett häpnadsväckande engångsköp på 21 454 dollar Bitcoin, värderat till 250 miljoner dollar vid tidpunkten för köpet.

Genom att ta det ännu längre övertygade Saylor företagets styrelseledamöter om att fördela nästan hela företagets 425 miljoner dollar i kontantposition till bitcoin. Med inverkan på hans nya tweets står Saylor till synes bakom sin föreslagna investeringsstrategi, även om Bitcoin svänger mellan två prismärken medan han kämpar med konstant marknadsvolatilitet.

Den traditionella metoden för företagets riskprocedur är vanligtvis att hålla företaget privat, köpa aktier och vänta på mognad och bli offentligt efter det att det lönar sig, men Microstrategy tar uppenbarligen en annan väg när företaget börsintroduceras innan det köpte Bitcoins.

Framåt förväntas 2021 bli ett av Bitcoins bästa år. Tekniskt, banker bankerar på diagrammönster som visar en hausseartad trendlinje som kan skicka Bitcoin över $ 20.000. Det är också troligt att många värdepappersföretag kommer att bryta sig in i branschen till 2021.