Hier is hoe u op de juiste manier een DeFi-opbrengst kunt verdienen door Bitcoin-opties te verhandelen

Hier is hoe beleggers de Bitcoin-opties kunnen gebruiken om DeFi-grote opbrengsten te genereren zonder dat ze hun hodlstack hoeven in te pakken.

Ik heb onlangs een interessant Cointelegraph-artikel gelezen dat uitlegt hoe beleggers 41% APY kunnen verdienen op hun Bitcoin zonder deze te converteren naar renBTC of WBTC.

In het artikel legde de schrijver een gedetailleerde case uit voor het genereren van rendement op Bitcoin Revolution holdings door te investeren in optiemarkten in plaats van decentrale financiële (DeFi) apps.

Hoewel we voorstanders zijn van deze exacte strategie, zijn sommige van de verklaringen in het artikel meer verwarrend dan nuttig, dus ik wil een beetje duidelijkheid geven over de beste manier om deze strategie uit te voeren.
Hoe werken gedekte oproepen?

In het artikel beschrijft de auteur een gedekte call-strategie als bestaande uit „het gelijktijdig houden van BTC en het verkopen van de equivalente grootte in call-opties“.

Bij de verkoop van de calls tegen uw lange BTC ontvangt u de callpremie, dat is de prijs die de koper betaalt voor de optie om BTC te kopen tegen de uitoefenprijs die in het contract van de call-optie staat vermeld. Het rendement van een gedekte call-strategie hangt dus af van de premie die je kan genereren.

Optiepremies zijn moeilijk te begrijpen en het is het vermelden waard dat Myron Scholes en Robert Merton in 1997 een Nobelprijs hebben gewonnen voor het uitzoeken van een betrouwbare manier om de prijs te bepalen. Maar over het algemeen stijgt de premie wanneer het contract langer duurt, wanneer het verschil tussen de prijs van vandaag en de uitoefenprijs kleiner is en wanneer de volatiliteit van BTC groter is.

Relatie tussen call-to-contractlengte en het verschil tussen de koers van vandaag en de uitoefenprijs. Bron: Ryan Anderson
Relatie tussen gesprekspremie en contractduur en het verschil tussen de prijs van vandaag en de staking. Bron: Ryan Anderson

Zoals hierboven aangetoond, zullen de meest lucratieve gedekte afroepstrategieën degene zijn die een contractduur van meer dan een jaar hebben, uitoefenprijzen die gelijk zijn aan (of minder zijn dan) de huidige prijs, en worden gecreëerd wanneer de BTC-volatiliteit het grootst is.

Op het moment van schrijven biedt een call-optie die in juni 2021 afloopt en geslagen wordt tegen $10.000 BTC een premie op jaarbasis van 34,66%. Dit is zelfs na overweging van de BTC-volatiliteit, die tegenwoordig vrij laag is in vergelijking met die van de historici.

BTC-vluchtigheid sinds het voorjaar van 2019

Het is echter belangrijk om de risico’s te onderkennen die verbonden zijn aan verschillende gedekte call-strategieën.

Een eenvoudige manier om de blootstelling die u krijgt bij het verhandelen van opties te visualiseren, is te kijken naar de winst en het verlies op uw positie ten opzichte van de plaats waar de BTC-prijs eindigt op de dag dat het contract afloopt.

P&L grafieken voor long stock en long call posities

In vergelijking met gewoon lang op voorraad zijn, is lang op afroep zijn anders omdat je nadeel gemaximeerd is. U verliest alleen de premie die u voor de call heeft betaald, maar wanneer de prijs van het actief boven uw strike ligt, profiteert u.

Een gedekte call is een positie die wordt gemaakt door long te gaan op een actief en short te gaan op een calloptie op dat actief, dus de gecombineerde winst en het verlies ziet er ongeveer zo uit als hieronder.

P&L grafiek voor een covered call

De exposure ziet eruit als een lange asset exposure, met een ongeplafonneerde onderkant, tot aan de uitoefenprijs van de optie.

Wanneer de activaprijs hoger is dan de uitoefenprijs bij het verstrijken van de looptijd, wordt de call uitgeoefend en verkoopt u uw asset aan de koper.

Omdat de belegger eigenaar is van het actief de hele tijd, is dit geen verlies in termen van winst en verlies, en dus is de opwaartse blootstelling slechts geplafonneerd.

Het probleem met het vorige voorstel

Hier is waar we tegen wat problemen aanliepen met de framing van het artikel over hoe je opties kunt verhandelen. De auteur suggereert dat in vergelijking met DeFi-gebaseerde opbrengsten:

„Het verhandelen van BTC-opties op de Chicago Mercantile Exchange (CME), Deribit, of OKEx, kan een belegger comfortabel 40% of meer rendementen behalen.“

Maar toen we hierboven naar de best-case covered call keken, ontdekten we dat de premie op jaarbasis 34,66% bedroeg. Dus waar is het verschil?

De auteur baseerde het 40%-cijfer op een call-contract dat eind november 2020 afloopt met een staking van 9.500 dollar. Deze uitoefenprijs is lager dan de huidige prijs voor BTC, die ongeveer $10.750 per BTC bedraagt. Volgens de auteur:

„Zoals eerder vermeld, kan de gedekte call verliezen opleveren als de BTC-prijs op de vervaldag lager is dan de strategiedrempel….Any niveau onder $8.960 zal resulteren in een verlies, maar dat is 16,6% onder de huidige $10.750 Bitcoin prijs.“

Dit is helaas een fundamenteel verkeerde manier van denken over covered calls. Als een belegger een call-optie verkoopt met een uitoefenprijs die lager is dan de prijs van vandaag (of de prijs die de belegger verwacht dat het actief op de dag van de vervaldatum zal worden aangehouden), moet hij klaar zijn om uw actief te verkopen tegen die lagere uitoefenprijs.

Anders gezegd, als men vandaag 1 FTK bezit, wanneer de prijs $10.750 is, en vervolgens een call verkoopt tegen een vervaldatum van $9.000, krijgt de gelukkige persoon aan de andere kant een gratis $1.750 als ze de FTK van de belegger kopen tegen $9.000.