En landsby i El Salvador Opprettet en Bitcoin-vennlig økonomi midt i COVID-19

Et initiativ bidro til å implementere en Bitcoin-drevet økonomi midt i COVID-19-krisen.

El Zonte, en landsby som ligger i El Salvador, ble hardt rammet av COVID-19-pandemien

Som svar implementerte samfunnet et økonomisk system basert på Bitcoin ( BTC ).

I følge en rapport publisert av Forbes, begynte samfunnets BTC-drevne økonomi å ta grep etter at en anonym giver ga en flerårig, sekssifret donasjon til El Zonte i begynnelsen av 2019.

Bitcoin pleide å betale for noe i byen

Beboere begynte å ta i bruk Bitcoin som et lokalt alternativ til konvensjonelle økonomiske løsninger etter at turismesektoren ble desimert av pandemien.

Artikkelen beskriver at Bitcoin-eiere kan bruke krypto til å betale for alt i byen, inkludert verktøyregninger “og elendige.” Tokens brukes tilsynelatende også for å anskaffe skolebusser.

Michael Peterson, som jobbet med den anonyme giveren for å fordele midlene, kommenterte initiativet:

„Da vi sprøytet Bitcoin inn i samfunnet, lærte vi også lokale bedrifter hvordan de skal godta det og hjalp oss med å utdanne dem om fordelene og ulempene ved å akseptere Bitcoin. Det var mye motstand blant de voksne, [det var] for teknisk. Så vi gikk videre til ungdom, de plukket det opp med en gang. Nøkkelen er å få dem til å begynne å handle med en gang, så vil de lære mer om det, sikkerheten ved det og hvordan det fungerer. ”

I februar rapporterte Cointelegraph Spanish at Bitcoin Beach og Athena Bitcoin installerte den første BTC-minibanken i landsbyen.