Blockchain-mysteries: de grootste eigenaardigheden van crypto-transactiekosten

Bekijk een paar cryptotransacties waaraan onnodig hoge kosten zijn verbonden.

Gebruikers kunnen cryptocurrencies vrijwel overal ter wereld verzenden via de blockchains waarop ze zijn gebaseerd. Door crypto-activa te verzenden, worden echter kosten in rekening gebracht. Transacties kunnen voor bepaalde activa langer duren, afhankelijk van hun gerelateerde blockchains. Bepaalde crypto-wallets en -platforms bieden gebruikers de mogelijkheid om transactiekosten te kiezen. Hogere vergoedingen resulteren doorgaans in snellere transacties.

In de loop der jaren hebben sommige vermogensbezitters hun munt- of tokenwaarden echter in de verkeerde velden gestopt, wat heeft geleid tot exorbitante, zij het per ongeluk betaalde vergoedingen. Een houder kan bijvoorbeeld van plan zijn 12 Bitcoin Machine te verzenden tegen een vergoeding van 0,01 BTC, hoewel ze per ongeluk 12 BTC in de vergoedingsbox kunnen stoppen en 12 BTC aan vergoedingen uitgeven terwijl ze slechts 0,01 BTC naar de beoogde bestemming sturen.

Er hebben zich een aantal ongelukken met de vergoedingen voorgedaan met Ether ( ETH ) en Bitcoin. Hier zijn een paar pijnlijke prijsverhalen.

Genoeg ether om een ​​jaar lang $ 1.000 per dag uit te betalen

In februari 2019 betaalde een branchedeelnemer ten onrechte een groot bedrag van 2.730 ETH voor vergoedingen als onderdeel van drie op Ethereum gebaseerde transacties. De afzender betaalde vergoedingen van 420, 210 en 2100 ETH in de triade van transacties. Volgens de ETH-prijzen op het moment van rapportage in maart 2019 bedroegen de transactiekosten in totaal ongeveer $ 365.800.

Gelukkig ontving deze afzender een daad van goede wil van SparkPool, de mijnbouwpool aan de andere kant van de transactie. „Dank u SparkPool en uw mijnwerkers voor het helpen verhalen van ons verlies,“ merkte de toevallige ETH-transactor op als onderdeel van een blockchain-bericht. „We zijn bereid om de helft van 2100 ETH met de mijnwerkers te delen om de integriteit van de mijnwerkers te bedanken“, voegde de transactor toe.

Ether wordt nu gewaardeerd op $ 1.850 per munt op het moment van publicatie, waardoor dit evenement in totaal iets meer dan $ 5 miljoen waard is.

Een fee-saga met miljoenen

In de zomer van 2020 doken drie Ethereum-transacties op , die meer dan $ 5 miljoen aan totale gecombineerde kosten opleverden, op basis van de toenmalige ETH-prijzen. Iemand stuurde 0,55 ETH, destijds in totaal bijna $ 134 waard , in een transactie op 10 juni 2020, waarbij hij maar liefst $ 2,6 miljoen aan ETH aan gas besteedde – een industrieterm voor de fondsen die zijn betaald voor transacties op het netwerk van Ethereum.

Na de gebeurtenis van meerdere miljoenen dollars kwamen er nog twee forse transacties aan de oppervlakte. Eentje zag nog eens $ 2,6 miljoen betaald om 350 ETH te sturen. De andere bracht 3.221 ETH over, bijna hetzelfde bedrag voor gas – 2.310 ETH om precies te zijn. Alle drie de bewegingen vonden plaats tussen 10 en 11 juni 2020.